Een paar weken geleden is een groep collega’s van onze Spaanse vestiging in Valencia is op werkbezoek geweest in Nederland.

Tijdens dit werkbezoek begonnen zij met een bezoek aan het project Postjesweg in Amsterdam. Namens Van Wijnen gaf Jeffrey Visbeen een rondleiding waarbij gesproken is over het ontwerpen, engineeren en monteren van prefab casco’s voor de hoogbouw.

Om vervolgens inzicht te krijgen in het productieproces van de prefab elementen zijn bedrijfsbezoeken gehouden bij betonfabrikanten.  In de fabriek van MBS Cascobouw werden de collega’s hartelijk ontvangen door Michel Uildriks, Michiel Munneke en Bjorn van Dijk. In de hallen lagen verschillende elementen in productie die door Snijders Ingenieursgroep zijn uitgewerkt. Op deze wijze konden de collega’s goed ervaren hoe het berekenen en modelleren van elementen leidt tot het produceren van een element in de fabriek.

De tweede dag stond een bezoek aan Geelen Beton op de agenda. Een prachtig familiebedrijf waar Snijders Ingenieursgroep al 30 jaar zeer fijn mee samenwerkt! De collega’s zijn door Peter Janssen en Wim Rongen goed geïnformeerd over alle ins en outs die van belang zijn bij het produceren van prefab elementen.

Het wapenen van elementen is een kritisch onderdeel. Vandaar dat een bezoek aan GP Wapening in Venray op de planning stond. Wederom kwamen de collega’s uit Valencia ogen tekort om te zien hoe onze modellen en tekeningen (semiautomatisch) omgezet werden tot wapeningskorven. De gehele middag wist Pieter de Haart op een enthousiaste wijze antwoord te geven op de honderden vragen die aan hem gesteld werden.

De laatste dag van het bezoek werd verzorgd door onze partner Byldis. Byldis en Snijders Ingenieursgroep werken nauw samen en Byldis is mede grondlegger van onze Tekla afdeling in Valencia. Tijdens de rondleiding wisten Hein Moors, René Weijers, Yerodin Juliana, Ana Paula Mendes en Lucas Vreeswijk de collega’s een geweldige indruk achter te laten over de sandwich elementen die door Byldis worden geproduceerd.

Naast instructie en scholing was er tijdens het werkbezoek ook tijd voor ontspanning. Onder het genot van een hapje en drankje was er ruimte voor een potje biljart of tafelvoetbal maar om kennis te maken met de collega’s uit Veldhoven en de collega’s van de vestiging uit Montevideo (Uruguay).

Nogmaals hartelijk dank aan Van Wijnen, MBS Cascobouw, Geelen Beton, GP Wapening en Byldis voor hun gastvrijheid en enthousiasme waarmee zij de collega’s uit Valencia hebben ontvangen.