The Muse is een door Barcode Architects luxe nieuwbouw woontoren met een hoogte van circa 75 meter aan de Wijnhaven in Rotterdam. Kenmerkend voor het gebouw is de schuine lijn in de vorm van het gebouw van laag 5 tot en met 9. De toren knikt visueel uit naar 1 zijde.

Een iconisch gebouw in het Maritiem District. Samen met diverse rijksmonumenten zoals de Sint Laurenskerk en de Willem de Kooning Academie, maar ook met nieuwe typerende projecten zoals de Markthal, is The Muse onderdeel van dit nieuwe en dynamische stadsdeel van Rotterdam.

Schitterende uitzichten op de Maas, de Willemsbrug en op de skyline van Rotterdam. Op loopafstand van de grote Markt biedt The Muse straks 94 koopappartementen variërend tussen de 80 en 200 m2, inclusief 2 penthouses op de bovenste verdieping. Parkeren kan op laag 1 t/m 3 en er zijn 2 commerciële ruimtes van 400 en 500 m2 op de begane grond. Daarnaast zijn er op de 4e verdieping bergingen in het ontwerp opgenomen.

In opdracht van Smit’s Bouwbedrijf werkt Snijders Ingenieursgroep de prefab betonnen constructie elementen uit welke door Geelen Beton en Decomo geleverd worden. Snijders Ingenieursgroep verzorgt verder de engineering voor het constructieve staalwerk en maakt van het besteks- en uitvoeringsontwerp een set uitvoeringstekeningen door alle constructieve aspecten die zich binnen dit project voordoen te behartigen. Daarnaast fungeert Snijders Ingenieursgroep als engineeringscoördinator. Dit houdt in dat alle constructief aansluitende onderdelen op elkaar afgestemd worden voordat dit ter beoordeling naar de hoofdconstructeur wordt verstuurd.

Momenteel is de bouw van The Muse in volle gang. Op deze foto’s is te zien hoe de woontoren langzaam zijn iconische vorm begint te krijgen. De eerder benoemde schuine lijn in de vorm van het gebouw begint zichtbaar te worden. Daarnaast zijn de in het werk gestorte wanden en vloeren op deze foto’s nog zichtbaar. Hiervoor heeft Snijders Ingenieursgroep de rol van uitvoerend constructeur vervuld. Als laatste zien we op de foto’s ook de bijzondere balkons van The Muse. Deze zijn zeer bijzonder omdat het een uitzonderlijke constructie betreft die nog nergens anders in Rotterdam is toegepast in een bouwwerk!

Check The Muse of Rotterdam voor meer informatie en houdt onze projectenpagina in de gaten!