In mei waren onze collega’s uit Valencia aanwezig in Nederland om verschillende klanten te bezoeken. Het was een vruchtbare en verhelderende ervaring die ons in staat stelde getuige te zijn van de praktische uitvoering van onze projecten en waardevolle inzichten te verwerven in de bouwsector.

Dinsdagmiddag hadden we het genoegen Bestcon te bezoeken, waar we een uitgebreide rondleiding kregen van Jeroen van Helvoirt. Het was een fantastische kans om te zien hoe de elementen die wij engineerden worden vervaardigd. Het was zowel leuk als leerzaam om het proces uit de eerste hand te zien, waardoor we een diepere waardering kregen voor de praktische toepassing van ons werk.

De volgende dag bezochten we Riboton B.V., waar we de productie bekeken van verschillende elementen waar we aan hadden bijgedragen. Sander Boer en Jefrey van Capel hebben ons vriendelijk rondgeleid en zelfs getrakteerd op een heerlijke lunch. Het was een mooie ervaring om onze werkzaamheden vertaald te zien in verschillende elementen en een beter begrip te krijgen van het productieproces.

Ons werkbezoek bracht ons ook naar Amsterdam, waar we de projecten Stepstone en Fibonacci, beide gerealiseerd door VORM Holding, konden verkennen. We waren verheugd om te zien hoe onze geïntegreerde engineering werkelijkheid werd. We bedanken Bjorn van Dijk, Jeroen Stam en Corshant Martes voor hun verhelderende rondleiding.

Verhoeven Timmerfabriek was onze volgende stop op donderdag, waar we versteld stonden van het vakmanschap dat wordt getoond bij het maken van houten meesterwerken. Michiel Hendriks gaf ons een informatieve rondleiding en we vertrokken met een diepe bewondering voor de vaardigheid en toewijding die nodig zijn om zulke ingewikkelde mallen te produceren.

Tot slot hadden we het genoegen om BAM Wonen te bezoeken, gunstig gelegen dicht bij ons kantoor. Hier waren we getuige van de prachtige combinatie van (prefab)beton en hout in hun projecten. Pablo Moraes, onze collega uit Uruguay maakte ook deel uit van de groep. Pablo deelde zijn indrukken en sprak zijn verbazing uit over het niveau van planning en organisatie dat betrokken is bij het verzekeren van soepele en efficiënte bouwprocessen. Hij was vooral geïntrigeerd door de complexiteit van de mallen die in het prefabricageproces werden gebruikt en de aandacht voor detail die nodig was om ze te maken. Door het bezoek is zijn kennis en waardering voor het vakmanschap van geprefabriceerde onderdelen vergroot.

Al met al was ons werkbezoek een opmerkelijke ervaring die ons in staat stelde om getuige te zijn van de praktische realisatie van onze projecten en om de bouwsector beter te leren kennen. We zijn alle bedrijven en personen dankbaar die zo genereus hun expertise hebben gedeeld en ons waardevolle inzichten hebben gegeven. We kijken ernaar uit om deze nieuwe kennis te implementeren in onze toekomstige inspanningen.